Health Fitness

Antiinflamatorii naturale

Antiinflamatorii

Inflamația este răspunsul normal al organismului la infecție sau iritație, dar inflamația cronică poate duce la boli și durere. Adesea, oamenii apelează la antiinflamatoare fără prescripție medicală sau pe bază de rețetă pentru a reduce simptomele inflamației, dar și substanțele naturale pot oferi o ușurare. Antiinflamatoarele naturale includ o varietate de ierburi, condimente, legume, fructe și uleiuri care au proprietăți antioxidante. Aceste substanțe pot ajuta, de asemenea, la prevenirea complicațiilor pe termen lung ale inflamației, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.

antiinflamatoare naturale

În plus față de evitarea alimentelor care declanșează inflamația, cum ar fi prăjelile și sifonul, mulți oameni încorporează mai multe alimente bogate în antioxidanți în dietele lor. Fructele, legumele, legumele cu frunze verzi, nucile și semințele sunt toate pline de compuși fitochimici care au proprietăți antioxidante care ajută la reducerea inflamației. Antioxidanții sunt cei mai puternici atunci când sunt consumați cruzi, dar beneficiile unor alimente și ierburi pot rămâne chiar și după gătire.

Turmericul este un condiment comun folosit în gătit și s-a dovedit că are proprietăți antiinflamatorii. Ingredientul activ din turmeric este curcumina, care inhibă enzimele proinflamatorii și ajută la reducerea inflamației. Studiile au arătat, de asemenea, că un compus din planta turmeric, artemisinina, poate ajuta la reducerea simptomelor artritei reumatoide, cum ar fi inflamația și umflarea articulațiilor.

Antiinflamatorii naturale

Ghimbirul este un alt antiinflamator natural care poate fi folosit în alimente și suplimente. Acționează prin blocarea substanțelor chimice care provoacă inflamație și este un bun înlocuitor pentru medicamentele antiinflamatoare OTC, cum ar fi ibuprofenul. Oamenii iau zilnic până la 1 gram de ghimbir în trei doze divizate.

Ceaiul verde conține flavonoide și polifenoli, care sunt compuși antiinflamatori. Acest remediu pe bază de plante poate reduce, de asemenea, nivelul de stres și crește energia. Planta Rodiola devine, de asemenea, populară ca antiinflamator natural. Este adesea combinat cu alte ierburi care stimulează energia și este disponibil sub formă de capsule, tablete sau ceaiuri din plante.

Bok choy din rădăcină este bogată în vitamina C și conține, de asemenea, fitochimicale antiinflamatoare quercetină și sulforafan. Bok choy este, de asemenea, o sursă bună de acid folic, potasiu și fier.

Roșiile sunt bogate în licopen, un antioxidant care este legat de reducerea inflamației și a riscului de cancer. Alte legume cu proprietăți antiinflamatorii includ varza roșie, varza kale și spanacul.

Iarba gheara diavolului, sau Harpagophytum procumbens, este un alt antiinflamator natural. S-a demonstrat că reduce inflamația și scade acumularea de lichide. Planta este disponibilă sub formă de capsule sau tablete și poate fi combinată cu alte antiinflamatoare, cum ar fi turmericul, pentru a crea un efect sinergic.